Heel Volendam neemt vrij een week lang vrij als de kermis plaatsvind in hun Volendam. Bier en ongegeneerd feesten zijn de hoofdingrediënten voor gonorroe en een jaar uitkijken naar de volgende kermis. Haal het onsmakelijke gedeelte weg en je hebt het Duitse equivalent van de Volendamse kermis.

Elke Duitser met een beetje bloed in hun benzine is te vinden op de Nürburgring als de 24 uurs race georganiseerd wordt in hun geliefde Nürburg. Een leuke bijkomstigheid is dat de WTCR al sinds mensenheugenis in hetzelfde weekend gevierd wordt.

Het raceweekend begint al op donderdag en eindigt op zondag. Niet voor de feestende Duitsers. Al vanaf maandag en dinsdag bezetten de Duitsers alle beschikbare vierkante meters rondom het 25 kilometer lange circuit. Uit de tenten en caravans worden vele duizenden barbecues getoverd en miljoenen liters bier worden geconsumeerd. Ruim 200.000 feestgangers zijn getuige van het verbranden van veel brandstof.

Helaas heeft de politie de weg richting Brünnchen afgezet. Hierdoor hebben dagjesmensen geen toegang tot de immense gezelligheid tussen de locals langs het circuit. Niet dat op de tribunes zitten op het GP gedeelte van de Nürburgring vervelend is. Met de gebruikelijke Currywirst mit Pommes Frites en een glaasje Bitburger is het kijken

van de races op de Nürburgring een geweldige beleving.