Heel Nederland kijkt er al maanden naar uit. De Albert Heijn moet extra potten pindakaas inslaan om aan de vraag te voldoen. Na veel inpakstress gaan de Hollanders met ze allen in Zuid-Frankrijk Nederlands met elkaar te kunnen praten en genieten van hun broodje pindakaas. In sommige gevallen zullen de hippere vrijgevochten gezinnen het wagen om de pindakaas op een baguette te smeren.

Om lekker te kunnen genieten van de Hollandse pindakaas op de Franse camping, moeten ze 1 ding trotseren. De zwarte zaterdag. Met twee of drie jengelende kinderen op de achterbank en de Kip caravan die te zwaar geladen is, is het een zware strijd om de Franse hellingen te beklimmen met de 1.0 Ecoboost. Uiteraard moeten de jaloerse buurmannen eerst stiekem drie liter koelvloeistof en twee liter motorolie aftappen. Anders valt het niet te verklaren dat half vakantievierend Nederland autopech krijgt in Frankrijk.

Hoewel ik als automobilist geen liefhebber ben van caravans, kan ik het kneuterige wel begrijpen. Andere omgeving, mooie wegen en als een collectief mogen klagen over arrogante Fransen die het vertikken om Engels te spreken. Ooit zou ik wel willen kamperen, maar dan niet aansluiten in de file en zeker niet op een plek met veel Hollanders. En uiteraard ook niet met een 13 in een dozijn Kip caravan.