Gelukkig nieuwjaar! Welkom in het jaar 4717. 4717 moet het jaar worden dat de Chinese autofabrikanten Europeanen op grotere schaal verleiden tot het aankopen van een nieuwe auto van Chinese makelij.

Een kleine maand geleden hebben transportbedrijven en dealers overuren gemaakt om de MG ZS EV te leveren aan de leaseklant voor 4% bijtellingen. Vele honderden elektrische MG’s staan nog in de haven van Amsterdam te wachten tot consumenten de 8% bijtelling accepteert. Kwestie van tijd aangezien die 8% bijtelling ook weer omhoog gaat klimmen.

Het Chinese concert SAIC levert al jaren een elektrische bestelbus in Europa in de vorm van de Maxus EV80. Ook BYD, oftewel Build Your Dreams, levert elektrische personenbussen aan Nederlandse taxibedrijven. Het jaar 4717, lopen de Chinezen echt zo ver voor op de rest van Europa?

Naaaah, doe maar gewoon de Lynk & Co 03 van Cyan Racing. Met 528 pk is het een echt Ring-monster met een rondetijd van 7:20. Een Chinees merk dat zelfs Bugatti’s van meer dan 1000 pk vernedert op het circuit. Dat willen wij zien van de Chinezen! Welkom in 4717, het jaar waarom Lynk & Co naar Europa komt.