Anno 2020 wordt Silvia nog steeds misbruikt. Gelukkig niet de 13-jarige Silvia uit Alblasserdam hoor! Wel de Japanse Nissan Silvia S13 uit Fukuoka, die al sinds 1988 autofanaten blij maakt met wulpse zijdelingse bewegingen vanuit de sexy heupen.

Al eerder hebben wij uitgelegd dat de naam Nissan Silvia S13 slechts voor 1 model gebruikt mag worden. Namelijk de coupe met samengeknepen lange koplampen en echte coupekont. Weinig exemplaren van de Silvia S13 zijn origineel gebleven. Gedurende 52 minuten dat ik naar plaatjes van de S13 heb gezocht, heb ik voornamelijk wat dealerbrochure foto’s en de 1:18 modelauto van Kyosho gevonden van de Silvia S13 in originele staat. De rest is allemaal aangepakt door straatracers, bergdrifters en Japanse jongelui met extreme hoogtevrees.

Een originele onverprutse Silvia S13 vinden is dus nog lastiger dan een spelt in de hooiberg vinden. Je zal nog eerder een T-Rex aantreffen op Texel die aan het dammen is met een eenhoorn die alleen maar boterkoeken van de Albert Heijn eet. Daarom moeten wij de Nissan Silvia S13 koesteren. Wat een schoonheid is de Silvia S13 in originele staat of met simpele verlaging en nette velgen. ?