Dank je wel Elise Artioli dat Lotus je naam heeft mogen gebruiken. 35.124 sportauto’s hebben de naam Elise met trots mogen dragen. Altijd een lichtgewicht en altijd fun. Dat is de Lotus Elise. Als bedankje heeft Elise de allerlaatste Elise in de kleur Championship Gold in ontvangst genomen.

Na heel wat rondgeslingerd te zijn, is Lotus nu in handen van het Chinese Geely. Onder de Geely familie vallen merken als Volvo, Polestar en Lynk&Co. Geely wilt Lotus richting merken als Porsche en Maserati stuwen. Behoorlijk ambitieus. Kernwaarden als lichtgewicht worden straks overhoop gegooid met de komst van een heuse SUV. Doodzonde. Maar ook merken als Ferrari en Lamborghini ontkomen niet aan de vadsige auto’s.

Dank je wel Lotus voor het produceren van de Lotus Elise. Met het einde van de Elise wordt er ook afscheid genomen van een mooi tijdperk. Een tijdperk dat nooit meer terug zal komen. Laten we de Elise nog 1 keer vereren. Dank je Elise _0_