Seizoensopener WTCR in Marrakech

Nog voor de wekker zijn deuntjes mocht afspelen, waren Roy Brueren en ik al wakker. En nee, niks lepeltje lepeltje of andere vormen van lichamelijk contact in hotel Kenzi. Contact werd er wel gemaakt met bijvoorbeeld croissantjes en gek genoeg ook varkensspeklapjes. Raar woord trouwens, alsof je iemand een zachte dreun verkoopt.

Sombere grijze wolken begroetten ons bij het verlaten van het hotel. Uit de wolken kwam er met regelmaat een druppie water onze jassen en gezichten vochtig maken. Maar dat deerde niet bij het zien van Tom Coronel en 5 nieuwe Honda Civic Type-R’s. Wat een machtige machines stonden er in de pitstraat van het Moulay El Hassan circuit! De kaasgele Civic van Tom Coronel was een absolute blikvanger. Tijdens de eerste oefensessies in de regen domineerden twee andere Honda Civics van een ander team het spelersveld. Helaas voor de Honda’s werd het droog en zakten ze een handvol plaatsen tijdens de kwalificatie.

Ja, het werd droog. De jassen werden uit getrokken en de banden met profiel werden ingeruild voor slicks. Roy en ik hebben onder het genot van Marokkaanse drum en muziek heerlijk gegeten. Lekker eten, dat kunnen de Marokkanen zeker wel maken.

De echte race is er 1 om snel te vergeten. Bij de eerste bocht werden twee auto’s aangetikt waaronder onze Tom. De race werd even gestaakt en de Belgische mannen van Boutsen Ginion Racing konden direct aan de slag om de kaasgele Eru Prestige Type-R klaar te maken voor de herstart. De safety auto was de belangrijkste auto op het circuit. Het was niet 1 van de 25 deelnemende raceauto’s die het grootste gedeelte van de race vooraan reed, maar een rode Alfa Romeo met zwaailichtjes op het dak. Want nadat een Hyundai i30N afscheid van zijn linkervoorwiel had genomen, ging de safety auto pas na de 11 ronde eindelijk van het circuit af!

Nog 9 rondes om te knallen. Helaas kan je dan niet veel meer uitspoken op zijn korte circuit. Niet getreurd. Morgen staan race 2 en 3 op het programma en dan hebben Tom Coronel en zijn 4 Honda conculega’s weer kans om mooie dingen te laten zien. Ondanks de tegenvallende resultaten toch een topdag gehad waarbij Roy en ik ook allebei een cadeautje hebben gehad van Tom Coronel zelf! Wij worden wel heel erg verwend door Eru en Tom Coronel. ?