Ruim een decennia heeft Toyota zichzelf lopen verslonzen. De Celica, MR2, AE111 en Supra ruilt Toyota in de jaren 00’ in voor de hybride Prius. Gelukkig heeft Toyota een ijzersterk imago en bouwt het sportieve imago verder uit met de GT86, GR Supra en Yaris GR. Om maar te zwijgen over de nieuwe GR86 die volgend jaar op de markt komt en de aankomende GR Super Sport hypercar.

Het is geen geheim dat Toyota Gazoo Racing betrekt bij het ontwikkelen van sportieve modellen. Alle nieuwe sportieve modellen van Toyota dragen de naam Gazoo Racing onder de initialen GR. Toyota laat Gazoo Racing niet alleen de volbloed Toyota’s aanpakken, ook de Copen van zusterbedrijf Daihatsu krijgt een lekker sausje van Gazoo Racing.

De keigave kei-car krijgt logischerwijs geen extra vermogen. 64 pk is en blijft het maximale voor een kei-car. Gazoo Racing focust zich op het onderstel en schroeft er limited slip differentieel onder. Aan de buitenkant vallen de BBS velgen op. Voor het interieur monteert Gazoo Racing heerlijke Recaro stoelen en een Momo stuurtje. Optioneel kan je onderdelen van TRD (Toyota Racing Development) bestellen om de Copen GR Sport nog dikker aan te kleden.