Zittend, eigenlijk meer half liggend op de bank, kijk ik naar buiten. Grijze wolken bedekken de normaliter blauwe lucht en de druppels op de ramen verraden neerslag. Regen. Heel veel, te veel, heel vaak en te vaak regen vertellen mij dat het herfstseizoen aangebroken is en de zomer definitief voorbij vaarwel gezwaaid kan worden. Het mag ook wel aangezien het al bijna oktober is.

Tijd om met een warm kopje thee terug te blikken op de fantastische zomer.

De zomer en BBQ’s zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Net zo logisch als Barbie en Ken en BMW’s die zonder richtingaanwijzer van rijstrook wisselen. De zomer van Track&Race begint bij SW Performance met een BBQ. Salute mi Familia ?

Naast eten met vrienden, is klussen met vrienden ook zeer belangrijk. Elkaar helpen met het monteren van carparts en ophalen van auto’s en onderdelen, daar staat Track&Race ook voor.

Het modificeren en het eigen maken van je auto, moet naast een glimlach ook zorgen voor betere prestaties. Bij Leo van Drie/ Van Drie Tuning is het vermogen van 225 pk naar 237,8 pk gegaan. Op papier een kleine winst, maar in de praktijk rijdt de FD2 Type-R zo heerlijk na de re-tune.

Vergeet de Formule 1. De leukste race die je elk jaar moet omcirkelen op de kalender boven je toilet, is de 24 uurs race van de Nürburgring. Samen met de WTCR wordt dit evenement jaarlijks in mei of juni gehouden.

In het wereldje van auto’s en tuning is heel gemoedelijk en toegankelijk. Gebrek aan praatstof? Onmogelijk als het over auto’s gaat! Er is geen makkelijkere manier om nieuwe vriendschappen te beginnen, of oude vriendschappen te intensiveren. En natuurlijk staat de zomer en überhaupt 2019 in het teken van nieuwe vriendschappen. Twee teamleden van Track&Race hebben twee wondertjes mogen verwelkomen en voor mij is dat een nieuw vriendje en vriendinnetje extra. Die overigens worden opgevoed met een gezonde dosis autoliefde.

Evenementje hier, meetinkje daar. Meters worden gemaakt om mooie auto’s te zien. En het is eigenlijk ook een verkapte smoes om vrienden en bekenden te zien en te spreken.

Eigenlijk ben ik totaal niet van het showen van mijn auto. Het plan was eigenlijk als bezoeker Mimms te bezoeken op de Nürburgring. Die egoïstische gedachte heb ik in de week voor Mimms maar opzij gezet en vol trots staat de FD2 te shinen op de Ring Boulevard. Bedankt bezoekers, fotograven en Tougekult voor het bewonderen van mijn auto. Mimms wordt afgesloten met een rondje knallen over de Nürburgring.

Auto’s, eten en vriendschap. Drie belangrijke aspecten in het leven. Track&Race organiseert ook evenementen. Na een kleinschalig Eetmeeting in 2018, pakt Track&Race het groter aan in 2019. Het resultaat is 60 man bij het eten en tientallen mooie auto’s in Amsterdam op het parkeerdek, de snelweg en het NDSM-werf in Amsterdam Noord. Wij willen jullie allemaal bedanken voor de gezelligheid, het brengen en showen van mooie auto’s, de vele foto’s, de fantastische opkomst en gave herinneringen. Er komen sowieso meer Eet & Meets!

Eens per jaar stroomt het pittoreske Franse Clastres en de omgeving vol met Honda’s. Hondaliefhebbers uit alle hoeken van Europa komen bijeen voor HEM, oftewel Honda Europe Meet. Ook hier draait het om de auto’s en vriendschap.

Liefhebbers van Japanse auto’s dromen vaak van echte JDM’ers zoals de Nissan Skyline. De populariteit van rechtsgestuurde Japanners neemt in rap tempo toe. Davy/ Pure-JDM-Imports importeert mooie exclusieve Honda’s uit Japan en laat ook andere mensen genieten van de Honda’s.

International Honda Meet (IHM) is terug! Met dank aan KWH Racing die het stokje van Roy Brueren heeft overgenomen.

De fantastische zomer is dus helaas afgelopen. Voor Track&Race breekt straks juist een drukke periode aan. Blijf ons volgen voor meer gave blogs. ?